Húsleves:
alapanyagok:
3 db csirkeszárny
1 db csirkefarhát
1 db csirkenyak (elhagyható)
1 db csirkeláb (elhagyható)
1 db csirkemáj (elhagyható)
2 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 közepes db zeller
2 db leveskocka
1 közepes db vöröshagyma
1 tk só
6 szem fekete bors
3.5 l víz
elkészítés:
- A húsokat megtisztítjuk, majd egy nagyobb lábas vízbenfeltesszük főni őket lassú tűzön(ha csirkemájat is szeretnénk a levesbe tenni, azt ráérünk a leves elkészülése előtt negyed órával beletenni)
- Ha már gyöngyözik a levesünk, beledobjuk a megpucolt zöldségeket, egészben a zellert és a vöröshagymát, a két leveskockát, teatojásban az egész borsot, a sót,majd lefedjük.
- Időnként ránézünk, és a felszínen keletkezett habot egy kanál segítségével eltávolítjuk.
- A leves akkor van kész, ha puhák a zöldségek.Elzárjuk, és csigatésztával vagy cérnametélttel tálaljuk

Krémes brokkoli krémleves
alapanyagok:
1db vöröshagyma
2dkg vaj
2cl olaj
1fej brokkoli
só
bors
szerecsendió
1l húslevesalaplé
1db burgonya
1.5dl tejszín
elkészítés:
- A felaprított vöröshagymát megpároljuk a vaj és olaj keverékén, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
- Felöntjük az alaplével. Fedő alatt kb. 5 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Amikor még csak roppanós, párat kiszedünk belőle, ezzel díszítjük majd a kész levest.
- Hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott burgonyát.
- Amikor kb. 10 perc után megfőtt, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és még egyszer felforraljuk. A levest tányérba szedjük, és a félretett brokkolidarabokkal tálaljuk.
